22 Haziran 2017 Perşembe

Bir sosyal medya deneyimi; Neokur.com

Sosyal medyada vakit geçirmeyi sevenler; sizin için gerçekten farklı, sıra dışı ve değişik bir site önerim var. Sizlere yaklaşık üç yıldır üyesi olduğum ve severek kullandığım bir siteyi tanıtacağım.

Neokur.com

Kısaca hemen sitenin içeriğinden bahsedeyim. Neokur, kullanıcılarının okudukları kitapları, izledikleri film ve dizileri bir düzen içinde kayıt altına almalarını sağlayan bir site. Kuruluşunda daha çok kitap odaklı bir siteydi ama zaman onu evrimleştirdi. Genellikle siteye ilk girenler siteyi karışık ve yoğun buluyorlar ama aslında facebooktan daha karışık değil.Şöyle ufak bir tur atalım.


Üyelik kısmından E mail adresinizle veya Facebook adresiniz aracılığıyla üye olabilirsiniz. Her sitede olduğu gibi Neokur da size bir profil veriyor. Profil bilgilerinizi kolaylıkla doldurabilirsiniz. Özellikle yardım ve destek kısmından çok rahat faydalanılıyor. Görmüş olduğunuz fotoğraftaki profilden yola çıkarak anlatayım. Hakkında, paylaşımlar, fotoğraflar, raflar, takipçiler yazılarını görüyorsunuz. Belki de tam görünmüyor ama bunlar yazıyor. Çoğuna herkes diğer sitelerden aşinadır. Burada tek fark raflar kısmı. Raflar kısmına film, dizi, kitap ekleyip bunları kendi içinde kategorilere ayırabilirsiniz. Üst kısımdaki Neokur yazısına tıkladığınızda ise tabiri caizse sitenin meydanına gelmiş oluyorsunuz. Sizi kocaman ve çok farklı bir alan bekliyor. Anlayabilmeniz için o kısmı da bir fotoğrafla kısaca anlatayım.


Burasıda ARENA, istediğiniz her türden paylaşıma açık, farklı odaları bulunan ve gayet keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak olan bölüm. Yukarıda görmüş olduğunuz  sol yandaki başlıklar odaların ismi. İsterseniz tek tek ilginize göre farklı odalara girip paylaşım yapabilir ve paylaşımlara bakabilirsiniz ya da dilersiniz ekranda da olduğu gibi hepsini bir arada karışık görebilirsiniz. Üstteki yazılardan bahsedeyim. Üstte Canlı,yeni,dün10 ve abc yazıları var. Canlıda, gündemdeki paylaşımlar yer alıyor. Yeni kısmında, en yeni paylaşımlar, Dün10 kısmında, bir gün önce en çok konuşulan 10 paylaşım, Abc kısmında ise Alfabe bölümü var yani sözlük sitelerindeki gibi tanım yapmanızı sağlayacak bir bölüm var. Güzel hareketler bölümünde de en son yapılan değişiklikler, eklenen film,dizi,kitaplar vs yönetim tarafından üyelere bildiriliyor. Sitenin genel kullanımı bu şekilde. Ne kadar kolay açıkladım. Bir de zor diyorlar. :D

Pekkiiiiiii :D bu sitede nasıl vakit geçireceksiniz? Sitede dilediğiniz paylaşımı yapabilirsiniz. Müzik, yazı, fotoğraf, video, kitap,film istediğiniz konuda her tür paylaşımı yaparak üyelerin beğenisine sunabilirsiniz. Bunun dışında demiştim ya kitap, film, dizi rafları var diye. İşte okuduğunuz kitaba alıntı ekleyebilirsiniz. Kendinize yıllık okuma hedefi belirleyebilir. Okuduğunuz kitaplara İnceleme yazabilirsiniz. Aynı şekilde dizi ve filmlere de replik ve inceleme yazabilirsiniz. Hatta ve hatta kitap, film ve dizi için kendi listesini oluşturabilirsiniz. Örneğin: En iyi aksiyon filmleri listesi gibi ayrıca sitede Vizyondaki filmler bölümünden gösterime giren filmleri takip etmeniz de daha kolay oluyor. Üyelerden de kitap,film,dizi konusunda öneri alabilir. Bu konuda sohbet edebilirsiniz. Yeni arkadaşlar edinebilir. Arkadaşlarınızla hediyeleşebilir ya da buluşabilirsiniz. Özellikle Neokur'da hediyeleşmek adettendir. Dahası da varda bunlar için siteye üye olmanız lazım. Bu kadar geniş bir siteyi anlatarak tanıtmam zor. Üye olup tanımak ve beğenip beğenmemek sizin elinizde.

Bu kadar övdün bu sitenin kötü yanı yok mu derseniz? Var. Bağımlılık yapıyor. Şaka şaka ben üç yıldır üyeyim bağımlılık yaptığını görmedim.:D Diğer sitelerdeki gibi takipçi sistemi yok tüm üyeleri görüyorsunuz. Takip edebilir ya da edilebilirsiniz ama bu takip etmediğiniz kişileri görmeyeceğiniz anlamına gelmez. Takip ettiklerinizin paylaşımlarını görmeniz için özel bildirim yeri var. Böylelikle arkadaşlarınızın paylaşımlarını kaçırmıyorsunuz. Ama yine de herkesi görmek sıkıntı verici olabiliyor. Ya da mesajlaşmanız herkese açıksa saçma mesajlar gelebiliyor. Her sitede olan genel sorunlar Neokurda da var. Ama site yabancı değil. Yerli malı. Niçin diyorum? Tabii ki de Facebookla kıyaslamak abes kaçtığı için. Çünkü Neokur o kadar gelişmiş ve dünya çapında değil ama bana yetiyor. Son olarak gayet kafa dengi arkadaşlar bulabileceğiniz ve kitap okuma alışkanlığı kazandıracak bir site.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder